Persbericht 3 maart 2020

Albert Heijn in Heeze verhuist

Dit is een kans voor een levendig dorp als Heeze

Supermarkt Albert Heijn gaat 200 meter verhuizen naar de locatie waar nu het BP tankstation aan de Kapelstraat is gevestigd. Wethouder Toon Bosmans van de gemeente Heeze-Leende en Joris Boonaerts van Albert Heijn Boonaerts lieten op dinsdag 3 maart trots weten dat ze beiden blij zijn met deze ontwikkeling. De gemeente ziet dit als een kans om het centrum van Heeze verder te versterken. Het voorontwerp bestemmingsplan is klaar en ligt vanaf 6 maart ter inzage.

Wethouder Toon Bosmans (PvdA): “Heeze is een prachtig levendig dorp, waar veel te beleven is en waar mensen elkaar kennen en samenwerken. En dit blijft ook in de toekomst mogelijk, mede door deze ontwikkeling van een ondernemer. Hiermee doen we naar mijn idee iets hartstikke goeds voor de toekomst van Heeze. Je moet namelijk investeren in een dorp als het nog levendig is. Wij zijn al enige tijd bezig met de centrumontwikkeling van Heeze. Op 10 februari is de centrumontwikkeling in de vorm van kanskaarten door de gemeenteraad vastgesteld. De verplaatsing van Albert Heijn past hier in en versterkt het centrum zoals wij dat voor ogen hebben.”

Voor een toekomstbestendige dorpskern, is het is het belangrijk goede en sterke winkels te hebben binnen het kernwinkelgebied.  Kleine en grote winkels versterken elkaar en hebben elkaar nodig, hierdoor kunnen juist ook de kleinschaligere detailhandel en specialistische winkels ondernemen en blijven bestaan. De Albert Heijn winkel, die ongeveer 1.600 m2 groot wordt, schuift circa 200 meter op naar het noorden en krijgt circa 80 parkeerplaatsen. Boven op de winkel is ruimte voor levensloopbestendige appartementen of een andere functie, dit wordt nog nader onderzocht.

Joris Boonaerts: “De huidige winkel heeft een te klein vloeroppervlak waardoor we geen compleet en modern assortiment meer kunnen aanbieden. De nieuwe winkel wordt een stuk groter, waardoor we een groter assortiment kunnen aanbieden en waardoor het fijner winkelen wordt.”

Toon Bosmans: “De verhuizing van Albert Heijn, draagt bij aan de levendigheid van het dorp en met de verplaatsing saneren we meteen een tankstation midden in de kern van Heeze. Wat ook een belangrijke verbetering is, is dat we in het kernwinkelgebied circa 80 parkeerplaatsen toevoegen ten behoeve van de supermarkt.”

Het voor-ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 6 maart ter inzage in het gemeentehuis. Op 17 maart vindt er voor omwonenden van 19:30 tot 21:00 uur een dialoogavond plaatst in de Hooizolder.